Pitti Octo
Červené víno rubínové barvy s korálovými odlesky a fialovými odstíny. Intenzivní a přetrvávající buket, komplexní aroma ovocných vůní, zejména ostružin a borůvek, kořenitých tónů a aromatických bylinek. Dobře strukturované, elegantní a jemné víno, chutově zpočátku členité, s hedvábným tříslovitým závěrem.
Ideální teplota pro podávání je 18–20°C. Hodí se k pečeným a grilovaným masům, zvěřině, houbám, sýrům.
Studená fermentace a macerace, malolaktická fermentace v betonových tancích při kontrolované teplotě po dobu 20–25 dnů. Část následně dozrává v betonových tancích, část v dubových sudech Allier po dobu 12 měsíců, následně v láhvi dalších 12 měsíců.
Odrůda: Cabernet Sauvignon, Syrah
zbytek ČR do druhého dne
vždy skvěle se hodící víno
a unikátní toskánská vína
pro každou příležitost.
Vinařství: Torre a Cenaia – dříve ve vlastnictví rodiny Conte Pitti, dnes ve vlastnictví rodiny Terzi-Coppini
Označení: Toscana I.G.P.
Původ: Itálie – Toskánsko
Alkohol: 14 %
Sklizeň: Syrah: prvních deset dní v září; Cabernet Sauvignon: polovina října.
Objem: 750 ml