Pitti Sangiovese
Červené víno rubínové barvy s fialovými odlesky, intenzivní vůní červeného ovoce a lehkými květinovými tóny. Svěží a harmonická jemná chuť s dobrou tříslovitou strukturou.
Ideální teplota pro podávání tohoto červeného vína je 18–20°C. Ideální jako aperitiv, skvěle se hodí k pečenému či grilovanému masu, zvěřině, rybí polévce a středně vyzrálým sýrům.
Předfermentace za studena v nerezových sudech, fermentace se provádí v betonových tancích při kontrolované teplotě po dobu 15–20 dnů.
Odrůda: Sangiovese
zbytek ČR do druhého dne
vždy skvěle se hodící víno
a unikátní toskánská vína
pro každou příležitost.
Vinařství: Torre a Cenaia Ancien Pitti Estate, dnes ve vlastnictví rodiny Terzi-Coppini
Označení: Červené víno v BIO kvalitě, Sangiovese Toscana I.G.P.
Původ: Itálie – Toskánsko
Alkohol: 13,5 %
Sklizeň: Prvních deset dní v říjnu
Objem: 750 ml