
Semolinové PENNE s rajčatovou omáčkou a PANCETTOU
BUDETE POTŘEBOVAT:
2 polévkové lžíce kvalitního olivového oleje
1/2 cibule
15 dkg "PANCETTY"
500 ml rajčatové omáčky "PASSATA DI POMODORO"
sůl (stačí špetka, pancetta se suší v soli)
400 g těstovin "PENNE"
nastrouhaný sýr "PECORINO" nebo "GRANA PADANA"
Na kostičky nakrájenou "Pancettu" osmahněte na mírném plameni. Přidejte olivový olej a nechte pancettu zlátnout (ne déle, než 3 minuty). Přidejte cibulku drobně nakrájenou a nechte ji přibližně 5 minut měknout. Přidejte rajčatovou omáču "Passata di pomodoro". Dejte surovinám čas 15 minut, aby se jejich chutě spojily a omáčka zhoustla.
Mezitím v druhém hrnci připravte "Penne". Penne z TOSKANY se vaří 5 minut. Těstoviny dejte do servírovací mísy a přidejte omáčku, promíchejte.
Dejte svému dílu finální šmrnc a posypte sýrem "Pecorino" nebo "Grana Padana"
Otevřte si toskánské víno, jezte, pijte a bavte se, jak to umí Italové.