LA CUCINA TOSCANA: Semolinové PENNE

01/09/2015

 

Semolinové PENNE s rajčatovou omáčkou a PANCETTOU

 

BUDETE POTŘEBOVAT:

 

2 polévkové lžíce kvalitního olivového oleje

1/2 cibule

15 dkg "PANCETTY"

500 ml rajčatové omáčky "PASSATA DI POMODORO"

sůl (stačí špetka, pancetta se suší v soli)

400 g těstovin "PENNE"

nastrouhaný sýr "PECORINO" nebo "GRANA PADANA"

 

Na kostičky nakrájenou "Pancettu" osmahněte na mírném plameni. Přidejte olivový olej a nechte pancettu zlátnout (ne déle, než 3 minuty). Přidejte cibulku drobně nakrájenou a nechte ji přibližně 5 minut měknout. Přidejte rajčatovou omáču "Passata di pomodoro". Dejte surovinám čas 15 minut, aby se jejich chutě spojily a omáčka zhoustla. 

 

Mezitím v druhém hrnci připravte "Penne". Penne z TOSKANY se vaří 5 minut. Těstoviny dejte do servírovací mísy a přidejte omáčku, promíchejte.

 

Dejte svému dílu finální šmrnc a posypte sýrem "Pecorino" nebo "Grana Padana"

 

Otevřte si toskánské víno, jezte, pijte a bavte se, jak to umí Italové.

 

 

Vyhledávání tagy

Please reload

Vybrané články

Toskana v novém - více místa na posezení, klimatizace :o) a čerstvé pozdravy od farmářů

July 11, 2018

1/10
Please reload

Nejnovější články