Zapomeňte na Prosecco, my pijeme SPUMANTE

01/11/2016

 

 

Zapomeňte na Prosecco; a zapomeňte i na Champagnské. Metoda classico, která se u jejich výroby používá, konvenuje i toskánským hroznům. Na farmě Ivany Cupelli v San Miniatu poblíž Pisy se věnují výrobě plně šumivého vína z bílé odrůdy Trebbiano Toscano a červené odrůdy Sangiovese. Jejich L´Erede je připravované právě metodou clasicco, zrání probíhá v láhvích a bublinky vznikají přirozeně bez umělého sycení.

 

V Praze L´Erede pořídíte na jediném místě, a to v toskánském vínobistru TOSKANA v Kloboučnické ulici.   

 

 

ORGANOLEPTICKÉ VLASTNOSTI:

 

L´Erede z hroznů Trebbiano Toscano

Barva: odstín žluté se zelenými odlesky

Vůně: intenzivní a svěží s nádechem ovocné esence broskví a jablek

Chuť: čistá, harmonická. Hodí se jako  aperitiv i k dezertům,  páruje se s bílým masem, lanýži, mořskými plody a se středně vyzrálými přírodními sýry.

Sklizeň: srpen, ruční

Vinifikace: fermentace při kontrolované teplotě po dobu asi 15 dnů

Zrání: druhé kvašení v láhvi po dobu alespoň 18 měsíců.

 

L'Erede Rosato z hroznů Sangiovese

Barva: jasná světlá růžová

Vůně: jemná a lehká s nádechem třešně v kombinaci se zeleným jablkem.

Chuť: široká a kulatá, strukturovaná a vytrvalá. Hodí se: jako aperitiv, k lanýžům i pokrmům z mořských plodů, k čerstvým sýrům.

Sklizeň: polovina srpna, ruční

Vinifikace: fermentace po dobu 15 dnů

Zrání: druhé kvašení v láhvi 18 měsíců

Please reload

Vybrané články

Toskana v novém - více místa na posezení, klimatizace :o) a čerstvé pozdravy od farmářů

July 11, 2018

1/10
Please reload

Nejnovější články