Nádivka - žádná náfuka

31/03/2017

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA PO TOSKÁNSKU

 

180 g pancetty z TOSKANY, 2 velké ciabatty (asi 450 g) – natrhané, 100 ml mléka, 
2 velké cibule - nasekané najemno, 2 lžíce másla + kousek na vymazání, 
hrst rozmarýnových lístků, 1 citron – šťáva a nastrouhaná kůra, 3 vejce – našlehaná. 

Kousky ciabatty dejte do mísy, zalijte mlékem a promíchejte. Odložte na 20 minut, aby pečivo nasáklo mléko. Jemně nasekanou cibuli nechte v pánvi změknout na lžíci másla, přidejte na kostičky nasekanou pancettu a pečte, aby obojí zezlátlo. Vsypte nasekaný rozmarýn a minutu dvě opékejte. Nechte mírně zchladnout a pak spolu s kůrou i šťávou z citronu a vejci vmíchejte k ciabattě. Podle chuti osolte a opepřete. Zapékací mísu vymažte máslem, přendejte do ní nádivku, na ni položte plátky ze zbývajícího másla. Pečte na 220°C 20 minut. Podávejte zatepla nebo vychlazené. Užijte si Velikonoce po toskánsku. 

 

Please reload

Vybrané články

Toskana v novém - více místa na posezení, klimatizace :o) a čerstvé pozdravy od farmářů

July 11, 2018

1/10
Please reload

Nejnovější články